ALBANIAN AMERICAN CULTURAL & ISLAMIC CENTER
“HASAN PRISHTINA”
106 Columbia Blvd. Waterbury, CT 06710 Tel(203) 755-0687 Fax(203) 755-1391
KRYETARI I KOMUNITETIT
XHEMAL DANI        FESTAT FETARE PER VITIN 2017


-Fillimi i tre muajve, 1 Rexheb 1438 -                 29.03.2017
-Lejletul Regaib,02/03 Rexheb 1438 -               30.03.2017
-Lejletul Miraxh,26/27 Rexheb 1438 -               23.04.2017
-Lejletul Berat,14/15 Shaban 1438  -                10.05.2017  
-FILLIMI I AGJERIMIT, 1 Ramazan 1438 -        27.05.2017    
-Dita e Bedrit, 17 Ramazan 1438 -
-Nata e Kadrit,26/27Ramazan 1438 -               21.06.2017
-FITER BAJRAMI, 1 Shevval 1438 -                    25.06.2017
-KURBAN BAJRAMI, 10 Dhul Hixhe1438
-              01.09.2017
-Viti i ri i Hixhretit,01 Muharrem 1439-               21.09.2017
-Dita e Ashureve, 10 Muharrem 1439 -              30.09.2017
-Mevludi, 11/12 Rebiul Evvel 1438-                   29.11.2017
"O ju njerėz! Keni frikė Zotin tuaj qė ju ka krijuar prej njė veteje dhe nga ajo krijoi palėn e saj, e prej atyre dyve u shtuan shumė burra e gra. Dhe keni frikė All-llahun qė me emrin e Tij pėrbetoheni, ruajeni farefisin, se All-llahu ėshtė Mbikqyrės mbi ju." (En-Nisa:1)   "O ju besimtarė, keni frikė All-llahun dhe thuani fjalė tė drejta. Ai (All-llahu) ju mundėson tė bėni vepra tė mira, jua shlyen mėkatet e juaja,e kush respekton All-llahun dhe tė Dėrguarin e Tij, ka shpėtuar me njė shpėtim tė madh." (El-Ahzab:70:71)